Вермишель менен тооктун сорпосу

Ингредиенттер:

Тооктун сулп эти 500 г
Картөшкө 250 г
Алия СМ вермишели 100 г
Пияз 120 г
Сабиз 100 г
Туз жана калемпир татымга жараша

Даярдоо:

Кастрюлга муздак суу куюп, тоокту салабыз. Кайнатып, 15 мүнөттөй бышырабыз. Тоок кастрюлда бышып жатканда, сорпо үчүн жашылчаларды даярдайбыз. Сабизди чоң туурагычтан өткөрөбүз. Пиязды туурап, аны алдын ала күн карама майы ысытылган табага салабыз, биз аз туз салабыз. 5 мүнөттөн кийин пиязга сабизди кошуп, 5 мүнөт куурабыз. Картөшкөнү майда кубик кылып туурайбыз. Тоок эти бышканда, этти сорподон чыгарабыз. Аларды бир аз муздатып, туурайбыз. Кайнап жаткан сорпого картөшкө кошобуз. 3-4 мүнөттөн кийин пияз менен сабизди жана тооктун этин кошобуз. Анын артынан Алия СМ вермишелин кошуп, жабышып калбашы үчүн аралаштырабыз. Эми сорпого татымга жараша туз, мурч салыңыз. Вермишель менен тооктун сорпосу даяр болду. Аны тарелкага куюп, көк өсүмдүктөрдү себебиз.

Тамагыңыз таттуу болсун!